Eeterlike õlide kasutamise ajaloost

Eeterlike õlide kasutamise ajaloost

Aroomiteraapia on olnud juba sajandeid väga populaarne meetod tervendamiseks ja lõõgastumiseks. Esimesed teated aroomiteraapiast pärinevad antiikajast, kus egiptlased, roomlased ja indialased kasutasid eeterlikke õlisid nii meditsiinilistel eesmärkidel kui ka religioossetel tseremooniatel.

Arvatakse, et eeterlike õlide kasutamine aroomiteraapias sai alguse Vana-Egiptusest, kus neid kasutati religioossete rituaalide jaoks ja osana balsameerimisprotsessist. Egiptlased kasutasid eeterlikke õlisid ka meditsiinilistel eesmärkidel, näiteks haavade ja nahahaiguste raviks.

Vana-Kreekas ja Roomas kasutati eeterlikke õlisid nii füüsiliseks kui emotsionaalseks tervendamiseks. Neid kasutati mitmesuguste vaevuste raviks, alates peavalust ja menstruatsioonikrampidest kuni ärevuse ja depressioonini. Kreeka arst Hippokrates on tuntud eeterlike õlide kasutamise poolest oma meditsiinipraktikas.

Keskajal eeterlike õlide kasutamine Euroopas vähenes. Siiski kasutati seda jätkuvalt Aasias ja Lähis-Idas, kus see oli traditsioonilise meditsiini oluline osa. 19. sajandil avastas prantsuse keemik René-Maurice Gattefossé uuesti eeterlike õlide raviomadused ja hakkas neid põhjalikult uurima. See viis kaasaegse aroomiteraapia väljatöötamiseni.

Tänapäeval kasutatakse aroomiteraapias eeterlikke õlisid mitmel viisil. Neid võib sisse hingata, nahale määrida või lisada vannivette. Üha enam kasutatakse eeterlikke õlisid difuuseris. Õlid ja nende kasutamine koguvad üha enam populaarsust, kuna neil on inimese tervisele palju erinevaid positiivseid toimeid. Peamised põhjused kasutamiseks on stressi ja ärevuse vähendamine, une parandamisene ja valu leevendamine.

Eeterlike õlide kasutamisel aroomiteraapias on pikk ja rikas ajalugu. Alates iidsetest egiptlastest, kes kasutasid neid religioossete rituaalide jaoks, kuni tänapäevase kasutamiseni emotsionaalseks ja füüsiliseks tervendamiseks, on eeterlikud õlid olnud sajandeid väärtuslik tööriist. Tänapäeval kasutatakse neid laialdaselt erinevates vormides ja meetodites üldise heaolu ja lõõgastumise edendamiseks.

Tutvu meie tootevalikuga SIIN!

Head lõõgastumist!

Tagasi blogisse